O reteta foarte consistenta si apetisanta.Am preluat-o din revita "Retete, bucataria de azi".In aceasta revista o sa gasiti retete pentru toate gusturile si nu foarte costisitoare.
Spalam cartofii si ii punem la fiert in coaja pentru 20 de minute.
Cand sunt fierti ii luam de pe aragaz, ii scurgem de apa, ii trecem pe sub un jet de apa rece apoi ii lasam sa se racoreasca, dar sa nu fie reci de tot.
Curatam ceapa si o tocam marunt.
Rosiile le decojim si le taiem cubulete.
Ciupercile le spalam si le taiem feliute.
Punem uleiul la incins intr-o tigaie.
Adaugam ceapa, rosiile si le inabusim 2-3 minute.
Peste punem ciupercile si 1/2 cana de apa.
Lasam sa scada bine acest amestec, iar la sfarsit condimentam cu sare, piper si putin busuioc uscat.
Dam deoparte si lasam 5 minute sa se racoreasca.
Cascavalul il dam pe razatoarea mare si il impartim in 3 parti egale.
Ungem un vas de ceramica cu unt.
Cartofii ii decojim si ii facem rondele.
Asezam in vas un strat de cartofi si cateva fire de cascaval ras.
Peste venim cu jumatate din compozitia de ciuperci si cascaval
Acum iar cartofi, compozitie ciuperci si cascaval.
Ultimul strat este format din felii de cartofi si cascaval.
Dam vasul in cuptorul incins pana prinde o crusta aurie.
Lasam sa se racoreasca dupa ce este gata si servim.
In reteta din revista pusese deasupra 2 oua batute, dar eu am preferat sa pun cascaval.
Este o bunatate ce v-o recomand si va doresc pofta buna!