Musaca de conopida

de adasev12 in Mancaruri de legume, 11 Feb 2011 | 11340 vizualizari

 

pt cei care se impaca cu conopida...este excelenta....

 

INGREDIENTE

  • o conopida potrivita
  • 1 ceapa
  • 350 g carne tocata
  • 1 ardei
  • 1 rosie+ 1/2 conserva de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper, cimbru
  • sos beschamel( o lg faina, lapte cat cuprinde, o lg smantana )
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de conopida:

conopida se spala f bine si se opareste apoi se lasa la scurs.

intr-o tigaie se taie cepa sia rdeiul si se lasa la prajit cateva minute pana se inmoaie, apoi se adauga carnea si rosia taiata marunt si se lasa la foc mai mic sub capac. cand s-a inabusit bine carnea, se adauga sare, piper si foaia de dafin si se continua coacerea sub capac inc acateva inute , cam pana se face carnea pe jumatate.

conopida se desface bucatele, se taie si cotorul, care e f dulce si bun si se asaza intr-un vas( termorezistent, daca vreti sa o faceti la cuptor, ceea ce este recomandat, fiindca e mult mai buna....) in care s-a pus putin ulei pe fund. rosiile din conserva se maruntesc, se amesteca cu putina sare si piper si cimbru si se toarna peste conoppida. sosul de carne se pune deasupra peste toata suprafata, se mai adauga o cescuta de apa din cea inc are s-a oparit conopida, dar nu multa, ca mai lasa si conopida apa...( eu de ex am pus cam multa apa...si a iesit prea apoasa...)...mai bine mai adaugati pe parcurs, daca mai este nevoie.... vasul se introduce la cuptor la foc potrivit cam o ora, dar se paote face si direct la aragaz, la foc  fff mic. cu 10 min inainte de a fi gata, se face sosul beschamel si se toarna deasupra , se mai alsa la cuptor cele 10 min , se scoate si se serveste calda, cu adaus de smantana, daca mai doriti si presarat cu patrunjel verde...pt un aspect ai placut....

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de conopida" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt - Rețeta delicioasă și ușor de preparat

pe 03.07 la 09:12

Fish and chips - Crochete delicioase de pește cu cartofi prăjiți

pe 03.07 la 08:33

Ghiveci de legume - Rețeta savuroasă de post

pe 02.07 la 17:58

Omletă țărănească - Micul dejun perfect

pe 02.07 la 16:48

Tiramisu cu căpșuni - Desert delicios la pahar

pe 02.07 la 15:59

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Conopidă la cuptor