O mancare simpla si gustoasa care se prepara rapid si poate fi servita in zilele de post si nu numai.
"Retete de post creative"
Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri.
Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Dupa ce se inmoaie putin, se pun ciupercile. Se presara un praf de sare si se lasa sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.
Intre timp se pune orezul la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se pune in strecuratoare, se clateste usor cu apa rece apoi se lasa sa se scurga.
Dupa ce a scazut apa de pe ciuperci se adauga usturoiul feliat, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si cativa fulgi de chilli. Se amesteca totul bine apoi se adauga orezul. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia, adaugand si praful de turmeric pentru culoare.
Se gusta si daca mai este nevoie se mai potriveste de gust cu sare. Se serveste ca atare intr-o zi de post sau poate fi servita ca si garnitura langa o friptura.
Pofta buna!
1
Ciupercile brune sunt mult mai carnoase si mai bune decat cele albe.
2
Turmericul nu este obligatoriu, eu l-am folosit pentru culoare.