Ciuperci brune cu orez si turmeric

de mirela0911 in Mancaruri de post, 28 Mar 2019 | 5017 vizualizari

 

O mancare simpla si gustoasa care se prepara rapid si poate fi servita in zilele de post si nu numai.
"Retete de post creative"

 

INGREDIENTE

  • 7 ciuperci champignon brune
  • 1 ceapa alba
  • 2 catei de usturoi
  • 3 lg ulei de masline
  • sare, piper dupa gust
  • fulgi chilli dupa gust
  • 1/2 lgt turmeric
  • 1 cana de orez cu bob lung
  • frunze de ceapa verde pt decor
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciuperci brune cu orez si turmeric:

Se curata ciupercile, apoi se spala si se lasa sa se scurga. Se taie in felii subtiri. 

Ceapa se curata si se taie marunt. Usturoiul se curata si se taie feliute.

Intr-o cratita se pune uleiul la incins si se adauga ceapa. Dupa ce se inmoaie putin, se pun ciupercile. Se presara un praf de sare si se lasa sa se caleasca si sa scada apa care o lasa.

Intre timp se pune orezul la fiert in apa cu sare. Cand este fiert, se pune in strecuratoare, se clateste usor cu apa rece apoi se lasa sa se scurga.

Dupa ce a scazut apa de pe ciuperci se adauga usturoiul feliat, se condimenteaza cu sare si piper dupa gust si cativa fulgi de chilli. Se amesteca totul bine apoi se adauga orezul. Se amesteca usor pana se omogenizeaza compozitia, adaugand si praful de turmeric pentru culoare.

Se gusta si daca mai este nevoie se mai potriveste de gust cu sare. Se serveste ca atare intr-o zi de post sau poate fi servita ca si garnitura langa o friptura.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ciupercile brune sunt mult mai carnoase si mai bune decat cele albe.

2

Turmericul nu este obligatoriu, eu l-am folosit pentru culoare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciuperci brune cu orez si turmeric" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

29.03.2019, 19:19

O reteta buna atat pentru post, dar si ca garnitura langa o friptura!

Merisor 1

30.03.2019, 13:18

Yummy! Papa bun!

Panacris 1

31.03.2019, 22:17

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pilaf din orez si bulgur cu snitele de pleurotus