Ciulama de pui cu smantana

de gugugh in Pui, 27 Oct 2010 | 25109 vizualizari

 

este o reteta usoara pe care o prepar atunci cand nu prea am timp de stata prin bucatarie

 

INGREDIENTE

  • carne de pui(cantitatea e dupa preferinta)
  • 300 gr smantana grasa
  • 3 linguri faina
  • morcov
  • telina
  • ardei gras
  • ceapa
  • sare,piper
  • malai
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu smantana:

Mai intai spalam carnea de pui si o punem la fiert in apa cu sare. Dupa ce o spumam adaugam morcov, telina, ardeiul gas, ceapa si lasam sa fiarba pana carenea e patrunsa. Intr.un alt vas incincem putin ulei si trecem carnea sa se prajeasca f putin.Intre timp omogenizam bine smantana cu faina si diluam cu zeama in care a fiert carnea. Adaugam peste carnea usor rumenita si mai adaugam zeama de la carnea fiarta atat cat dorim de groasa ciulamaua. Dam cateva clocote si la sfarsit adaugam patrunjel tocat fin pt decor.

Pentru mamaliga punem intr.un ceaun de preferat, apa cu sare si putin malai si lasam pana incepe sa fiarba. Adaugam malai in functie de cate portii dorim sa iasa. lasam la foc mic sa fiarba cca 20 min.

Se serveste alaturi de ciulamaua calda.

TIPS-URI

1

La ciulama putem adauga la calit si ciuperci. iese mai bogata

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

gugugh 1

27.10.2010, 14:54

multumesc giuliana si ma bucur ca ti.a placut

nadina73 1

28.10.2010, 00:05

super buna vin la o portie deschide usa

gugugh 1

28.10.2010, 11:23

te astept nadina

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Piept de pui cu ciuperci si amestec mexican