Ciulama de pui cu ciuperci

de simona72 in Pui, 18 Mar 2013 | 11586 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • un piept de pui
  • 3-4 linguri ulei de masline
  • 500 gr ciuperci(eu am avut o caserola de ciuperci in amestec:champinion, brune,pleurotus)
  • un praz nu prea mare
  • 3-4 catei de usturoi
  • un ardei iute
  • 3-4 linguri vin alb
  • o ceasca de smantina
  • 2 cani apa
  • 2 lingurite pline amidon sau faina
  • sare
  • piper
  • patrunjel proaspat
  • marar proaspat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

Carnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se inmoaie si legumele,adaugam vinul alb, mai lasam 2-3 minute si adaugam ciupercile taiate feliute, 2 cani apa si lasam la foc pina sunt fierte toate. Smantina o desfacem in putina apa rece, adaugam amidonul de porumb sau faina, eu l-am folosit pe primul, amestecam bine pina se dizolva acesta si punem peste ciulama.

Lasam pe foc aproximativ 5 minute pina se ingroasa, adaugam sare si piper dupa gust, iar la final patrunjel si marar proaspat tocat marunt. Pofta buna!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciulama de pui cu ciuperci