Ciulama de pui cu ciuperci

de Irina in Pui, 26 Ian 2012 | 9881 vizualizari

 

Asta e una din mancarurile preferate ale Ioanei si mamei ei.

 

INGREDIENTE

 
  • un pui
  • 1 telina
  • 3-4 morcovi
  • 1 ardei capia
  • 1 ceapa rosie
  • 10  ciuperci champignon
  • verdeata
  • unt
  • faina
  • sare
  • piper
 
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de pui cu ciuperci:

 Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J Cand carnea a fiert, se scoate din supa pe un platou.

Se pregateste ciulamaua astfel: untul se taie in bucati si se pune la topit intr-o tigaie. Se adauga faina treptat si zeama de supa, se amesteca continuu, cu grija, pana se obtine un sos omogen, fara cocoloase. 

Eu am taiat si cateva ciuperci felii, le-am tras putin in unt si le-am adaugat in ciulama.

La final se pun bucatile de pui in ciulama si se mai lasa putin la foc moale. Se presara putina verdeata tocata marunt.

Se serveste obligatoriu cu mamaliguta.

Pofta buna va doresc!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de pui cu ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

ieri la 08:34

Maritozzi – Chifle italiene umplute cu frisca

pe 08.04 la 17:05

Covrigi de post - Crocanti la exterior si cu miez pufos

de laura_n 7

pe 08.04 la 16:14

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftelute din carne de pui