Asta e una din mancarurile preferate ale Ioanei si mamei ei.
Puiul curatat si spalat bine se transeaza si se pune la fiert. Cand se formeaza spuma se curata bine pana ramane supa limpede. Acum se adauga si legumele- taiate daca sunt prea mari sau intregi si se condimenteaza cu sare si piper. Cu ocazia asta facem si cateva portii de supa de pui. J Cand carnea a fiert, se scoate din supa pe un platou.
Se pregateste ciulamaua astfel: untul se taie in bucati si se pune la topit intr-o tigaie. Se adauga faina treptat si zeama de supa, se amesteca continuu, cu grija, pana se obtine un sos omogen, fara cocoloase.
Eu am taiat si cateva ciuperci felii, le-am tras putin in unt si le-am adaugat in ciulama.
La final se pun bucatile de pui in ciulama si se mai lasa putin la foc moale. Se presara putina verdeata tocata marunt.
Se serveste obligatoriu cu mamaliguta.
Pofta buna va doresc!