Ce poate fi mai potrivit, acum, inainte de dezmatul de la sfarsitul anului, decat o mancarica cu carne de pui sau de curcan, dar neaparat cu sos?
Ciulamaua este o reteta traditionala romaneasca, foarte apreciata si foarte gustoasa.
Ca este din carne de pui sau de curcan, este la fel de gustoasa...
Ceapa o tocam marunt.
Carnea o portionam in bucati potrivite,Se poate dezosa pulpa si aripa ,daca le folositi .
Punem vasul Zepter pe plita, gol, si il lasam sa se incalzeasca la o intensitate medie.Dupa 3-5 minute il verificam daca este incalzit, punand cateva picaturi de apa pe vas. Daca picaturile se imprastie pe fundul vasului in forma de perle, putem pune in vas carnea nesarata .Reducem focul la cat de mic se poate si adaugam carnea.
La inceput carnea se va lipi de fund, dar daca o lasati sa se rumeneasca , dupa 2-3 minute, se desprinde singura, deoarece i s-au inchis porii,Dupa aceea , puteti sa intoarceti carnea si sa o frigeti pe toate partile.
Adaugam deasupra ceapa tocata si asezonam.
Punem atata apa cat sa acopere carnea. Acoperim cu capacul si lasam sa fiarba inabusit la foc mic 20-30 de minute pina cand carnea este bine patrunsa.
Faina o amestecam cu doua linguri de smantana si putina apa, avand grija sa nu faca cocoloase.
Adaugam si restul smantanii amestecam sa se omogenizeze si rasturnam smantana printr-o sita peste carnea fiarta, ca sa iasa un sos cat mai fin.
Amestecam sa nu se faca cocoloase si lasam sa mai dea cateva clocote.
Stingem focul si presaram patrunjel verde tocat deasupra.
Servim ciulamaua alaturi de mamaliguta proaspat facuta, aburinda.
Eu am presarat deasupra cateva bobite de rodie.
Pofta mare !
1
Incercati sa nu va lingeti pe degete....daca puteti !