Ciulama de ciuperci

de Zamfira in Mancaruri de legume, 4 Mar 2013 | 11568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci (2 conserve de ciuperci)
  • 2 cepe
  • 1-2 ardei kapia sau ardei gras
  • 5 catei de usturoi
  • 2 lingurite de boia dulce
  • 3 linguri bulion
  • 3 linguri faina
  • 200 ml smantana
  • 1 legatura patrunjel verde
  • ulei
  • sare, piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciulama de ciuperci:

Curatam ciupercile si legumele (se pot folosi ciuperci din conserva si ardei de la congelator). Tocam ceapa marunt, calim in ulei si adaugam boia dulce. Adaugam ciupercile feliate, ardeiul tocat marunt. Lasam sa fiarba fara apa pentru ca legumele lasa apa. Dupa 10 minute putem adauga un pahar de apa (doar cat sa acopere usor mancarica), adaugam si bulionul.

Pisam usturoiul, iar patrunjelul il tocam marunt. Dupa o fierbere 30-35 minute adaugam usturoiul. Amestecam faina cu smantana si o aducem la temperatura mancarii, adaugand incet, incet din zeama fierbinte peste smantana, apoi fierbem totul impreuna inca 2-3 minute. In final adaugam patrunjel verde tocat.

Putem servi cu mamaliguta fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciulama de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciulama de ciuperci