Ciupercile se curata , se spala si se feliaza, apoi se tin 2-3 minute in apa clocotita ( pe care o vom arunca ), pentru a inlatura o parte din toxine.
Curatam un morcov , il dam pe razatoarea mica, apoi il calim intr-o lingura de unt ( pentru un gust mai bun, putem adauga si ardei gras, tocat foarte fin ) . Adaugam ciupercile scurse bine de apa si calim un minut, dupa care acoperim cu apa si lasam sa fiarba 5-10 minute. Adaugam sare sau delikat, dupa preferinte. Obtinem astfel o "supa" de ciuperci, pe care o vom folosi in continuare la realizarea delicioasei mancarici.
Intr-o craticioara suficient de adanca topim 100 g unt. Adaugam dintr-o data toata cantitatea de faina si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase. Cand faina capata o culoare aurie, turnam putin cate putin, amestecand continuu, supa impreuna cu bucati de ciuperci, pana cand observam ca ciulamaua este suficient de subtire. Avem grija ca ciupercile sa fie incorporate toate.
Servim fierbinte, cu mamaliguta.