Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba este buna si sanatoasa.
Ciorba din oase de vita cu legume este un preparat traditional romanesc, cunoscut si apreciat pentru gustul sau bogat si beneficiile nutritionale. Aceasta ciorba, gatita adesea in sezonul rece, este o alegere ideala pentru o masa hranitoare si reconfortanta.
Oasele de vita, care constituie baza acestei ciorbe, sunt bogate in maduva si colagen, substante care, prin fierbere indelungata, elibereaza nutrienti esentiali si dau ciorbei o consistenta si o savoare deosebita. Supa rezultata din fierberea oaselor este plina de proteine si minerale, fiind considerata benefica pentru sanatatea articulatiilor si a sistemului digestiv.
Cum se prepara Ciorbita din oase de vita cu legume - cum prepari cea mai delicioasa ciorba
Se pun la fiert oasele de vita intr-o oala mare cu apa.Se lasa sa dea in clocot, se indeparteaza spuma si cand e apa clara se adauga legumele taiate marunt, curatate de coji si spalate in prealabil.Apoi se lasa la fiert pana ce se desprinde usor carnea de pe oase si legumele sunt moi dar inca isi pastreaza culoarea.
Se adauga si lingura de pasta de rosii cu ardei si se mai lasa putin, se potriveste de sare si se mai adauga putin amestec de legume uscate pt.ciorba si ultima data patrunjelul verde tocat marunt.
Se serveste cu paine de casa si ardei iuti. Recomandam si ciorba de rosii. Pofta buna!