Cartofii ii curatam ,ii spalam si ii taiem cubulete.
ceapa o curatam,o spalam si o tocam marunt.
morcovul il curatam ,il spalam si il dam pe razatoarea cu ochiuri mari.
ardeiul rosu si verde il tocam.
rosia o curatam de pielita si o tocam marunt.
intr-o oala de 6-7 litri punem pe 3 sferturi apa si o punem pe foc.
cand incepe sa fiarba punem cartofii,ceapa,morcovul,ardeiul si rosia.
lasam toate astea sa fiarba.
cand cartofii sunt aproape fierti ,intr-o farfuri puneti pasta de tomate cu uleiul si cateva linguri de zeama din ciorbita si amestecati bine dupa care turnati peste ciorba amestecul acesta.
apoi adaugati si bors dupa gust,piper si vegeta.
mai dati cateva clocote iar cand e gata inchideti focul si adaugati patrunjelul tocat marunt si putin leustean uscat.
POFTA BUNA!
1
daca doriti puteti uleiul sa il puneti intr-o tigaie cu pasta de tomate si sa faceti ca o prajeala.eu am preferat asa ca sa nu prajesc dar puteti face si asa.
2
cine nu posteste poate servi cu smantana.
3
daca doriti mai gros puteti pune 1-2 linguri orez fiert sau niste spirale fierte. .