Ciorbita de cartofi

de mamaieelena in Ciorbe, 27 Oct 2010 | 4215 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 morcovi potriviti
  • 1 telina mica radacina
  • 1 ardei rosu
  • 1 ceapa maricica
  • 1 fir de praz
  • 1/2 cutie cu rosii tocate de 400 gr
  • O mina de fidea subtire(un colac)
  • 1 l.bors
  • ulei 4-5 linguri
  • 1 legatura potrivita de leustean verde
  • 4 -5 cartofi potriviti 350-400 gr.
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbita de cartofi:

Intr-o oala de 4-5 litri se pune apa la fiert. intre timp zarzavaturile curatate si tocate cu cutitul (mai putin cartofii care se taie in cuburi maricele)dar nu prea marunt si se pun in oala cu apa care clocoteste se adauga si uleiul si se pune si capacul la oala,  dupa un sfert de ora se pot pune si cartofii la fiert peste celelalte zarzavaturi.Cand totul este fiert se pot pune si rosiile tocate dar si borsul .dupa ce s-a dus spuma de la bors de deasupra fierturii,se poate pune si fideaua si verdeata aceasta din urma trebuie sa fie tocata marunt.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de primavara, din legume