Se taie cubulete carnea de vitel si se pune intr-un vas cu apa la fiert. Se spumeaza din cand in cand, dupa caz. Separat in alta oala, se taie marunt ceapa si se pune la calit in ulei alaturi de morcov, radacina de patrunjel, telina rasa si ardeiul taiat cubulete. Se amesteca continuu pana se inmoaie legumele. Se toarna apa ( cata ciorbita doriti sa iasa, in cazul meu- 1,5l) si se lasa la fiert. Se scoate carnea de vita din celalalt vas si se adauga in cel cu legumele ca sa fiarba toate impreuna. Dupa cca 1,5ore (ca vita fierbe greu) se adauga si cubuletele taiate in prealabil de cartofi si dovlecel. Se mai lasa 20 min si se adauga si condimentele. Se gusta daca e carnea fiarta . Daca este fiarta. se adauga si rosiile tocate marunt. La final se presara si verdeata tocata fin. FIecare, dupa preferinta va servi ciorbita impreuna cu 1 lg de smantana si cu un ardei iute. Pofta mare!