Ciorba taraneasca cu pui si smantana

de Gheorghita_T in Ciorbe, 19 Aug 2018 | 3021 vizualizari

 

Va prezint o ciorbita delicioasa!

 

INGREDIENTE

  • 5 ciocanele de pui
  • 6 cartofi mari
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa mare
  • ¼ de telina
  • ½ de dovlecel
  • 1 ardei capia
  • 2 oua
  • 400 g smantana
  • ½ legatura de leustean
  • 1 legatura de patrunjel
  • Sare,
  • piper,
  • vegeta si bors magic de la Delikat dupa gust
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba taraneasca cu pui si smantana:

Se curata si se pregatesc legumele pentru ciorba: ceapa, morcovii, telina si ardeiul capia se taie cubulete, cartofii se taie in cubulete mai mari, iar leusteanul si patrunjelul se toaca marunt.

Se spala ciocanelele si se pun la fiert intr-o oala de aproximativ 5 litri pe jumatate umpluta cu apa, alaturi de un mot de sare. Cand acestea au atins punctul de fiebere, suntem atenti sa luam cu o spatula spuma formata la suprafata.

Dupa aproximativ 20 de minute de fierbere, se adauga ceapa, morcovul si telina si se lasa sa fiarba, cand acestea sunt aproape fierte; adaugam cubulete de cartofi si le  lasam pana cand sunt fierte. Adaugam apa 2-3 cani de apa (sau adaugati apa in functie de ce oala folositi)

Se adauga ardeiul kapia si dovlecelul si se lasa sa fiarba. Adaugam apa 2-3 cani de apa (sau adaugati apa in functie de ce oala folositi). Spre finalul ciorbei, scoatem ciocanelele si le lasam sa se raceasca, adaugam bors magic in functie de cat de acra dorim sa fie ciorba si presaram  leusteanul si patrunjelul tocat marunt.

Mai lasam ciorba sa fiarba 5 minute si oprim focul.

Pana cand ciorba se “odihneste”, pregatim mixul de smantana si ou:

Intr-un bol adaugam ouale, le batem bine cu un tel, adaugam smantana, sare, piper si vegeta si amestecam energic pentru a se omogeniza compozitia.

Dupa ce s-a racit carnea, o luam frumos de pe os si o taiem cubulete.

Dupa aproximativ 20 de minute dupa ce am oprit focul, adaugam in ciorba mixul de smantana si ou, amestecand usor, iar ciorbita noastra este gata.

La momentul servirii, intr-un bol punem ciorba, adaugam cubulete de carne de pui, presaram patrunjel proaspat tocat si o servim alaturi de ardei iute.

 Pofta buna!

TIPS-URI

1

Ouale si smantana trebuie sa fie la temperatura camerei.

2

Daca nu aveti la indemana verdeata proaspata, puteti folosi verdeata congelata sau chiar pliculete cu verdeata uscata.

3

Pentru un plus de gust, folositi o smantana mai grasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba taraneasca cu pui si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de usturoi cu pui "nefugit"