De foarte mult timp am vrut sa prepar ciorbitza Gabytzei-gaby_d,astazi am reusit,a iesit foarte buna,mersi:-*
Eu am ales sa fierb ciorba intr-o oala de 8 litri.
Nu am facut-o plina,dar imi place sa fie loc de fiert.
Se pun la fiert in circa 5 litri de apa pieptul de pui si radacinoasele.
Cand s-a fiert bine ,se strecoara,iar in zeama rezultata se adauga pieptul de pui taiat cubulete si morcovul si patrunjelul care le-am taiat in bucatele.
Se pune din nou la foc.
Intre timp,intr-un castronel se amesteca 3 galbenusuri de ou ,smanatana si faina.
Cu un polonic se ia putin ,cate putin din ciorba si se amesteca cu aceasta compozitie,avand grija sa nu se faca cocoloase.
Apoi se adauga in ciorba.
Se lasa inca ca.10 minute la fiert.
Se adauga si usturoiul pisat,putin suc de lamaie,sare,piper si patrunjel verde tocat marunt.A nu se uita cimbrul si foile de dafin.
Intr-o tigaie am calit morcovul,in ulei de masline.
Apoi se adauga in ciorba.
Este tipsul lui Gaby.-ii da o culoare mai intensa.
1
cand este gata se scot frunzele de dafin.