Ciorba radauteana

de deyutzky in Ciorbe, 16 Iun 2013 | 7152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 bucati piept de pui (aprox 650 gr)
  • 3 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 pastarnac
  • 1 ardei capia
  • 3 galbenusuri
  • 450 gr smantana cu continut mai mare de grasime
  • 1 lingurita faina
  • 3-4 linguri otet
  • 5-6 catei de usturoi
  • 1 legatura patrunjel
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Spalam bine pieptul de pui, umplem o oala cu 4 litri de apa si punem pieptul la fiert.

Cand pieptul incepe sa fiarba, inlaturam spuma cu o spumiera.

Spalam bine si curatam legumele - cepele, morcovii, pastarnacul si ardeiul - le taiem in bucati mari si le punem la fiert impreuna cu carnea.

Verificam legumele si carnea, iar daca acestea sunt fierte dam oala de pe foc, scoatem pieptul si legumele pe platouri separate, iar apa in care au fiert o pastram.

Pieptul se taie fasii, jumatate din cantitatea de morcovi impreuna cu pastarnacul se paseaza pana se formeaza un piure, iar restul de legume le taiem marunt (mie-mi plac si legumele in supa, dar se pot pasa toate, depinde cum va place).

Punem oala inapoi pe foc, adaugam carnea si legumele si lasam pana incepe sa fiarba.

Galbenusurile se bat impreuna cu smantana si o lingurita de faina.

Se adauga in aceasta compozitie cateva linguri de ciorba fierbinte si se amesteca bine.

Cand ciorba fierbe adaugam compozitia obtinuta si amestecam continuu cu o lingura de lemn, dupa care acoperim cu un capac si lasam sa dea cateva clocote.

Punem sare si piper dupa gust, otetul si usturoiul dat prin razatoarea mica sau pisat bine.

La sfarsit adaugam patrunjelul verde.

Pofta buna!

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana