Ciorba radauteana

de botcrina in Ciorbe, 4 Mar 2013 | 4322 vizualizari

 

O ciorbă foarte gustoasă, bună pentru orice ocazie.

 

INGREDIENTE

  • 1 piept de pui
  • 2 morcovi rădăcină
  • 1 ceapă roşie
  • 1 ardei roşu
  • 3 buc. pătrunjel rădăcină mai mici
  • 1 căpăţână usturoi
  • 1 sfert dintr-o ţelină rădăcină
  • ardei iuţi
  • zeamă de pe ardei iuţi
  • 500 ml smântână
  • 50 ml ulei
  • frunze de leuştean uscate
  • apă
  • sare, piper după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba radauteana:

Curăţăm legumele şi le tăiem cubuleţe, în afară de usturoi.

Pieptul de pui se spală bine şi se şterge.

Într-o oală punem legumele împreună cu pieptul de pui şi acoperim cu apă, lăsăm să fiarbă.

Când pieptul este fiert se scoate şi se lasă la răcit.

Se trage oala într-o parte până facem pieptul fâşii.

Când s-a racit bine pieptul de pui se face fâşii subţiri care ulterior se adaugă în oala cu legume.

O jumătate de morcov se dă pe răzătoarea mică, se sotează apoi în ulei şi se adaugă în oala cu ciorbă.

Zdrobim usturoiul şi-l frecăm cu sare apoi amestecăm cu smântâna şi turnăm tot în ciorbă, potrivim de sare şi piper, adăugăm zeama de pe ardeii iuţi şi vreo 2 ardei iuţi din borcan.

Dăm ciorba într-un clocot şi la final presărăm deasupra frunze de leuştean uscate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba radauteana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba radauteana