Oasele le taiem bucati mai mici si le lasam in apa de pe o zi pe alta. Le punem in apa pe foc si lasam sa dea cateva clocote, aruncam apa, trecem oasele printr-un jet de apa calduta.
Curatam morcovii si ii taiem cubulete. Ceapa o curatam si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem cubulete. Punem legumele in putin ulei si lasam la calit cateva minute .Adaugam apa peste legume si cand incepe sa fiarba punem oasele, orezul, cartofii (curatati si taiati cubulete), legumele congelate, sare, piper, vegeta, dupa gust (apa sa acopere bine totul). Punem capacul si lasam pe foc vreo 30 minute, pana se inmoaie legumele. Adaugam apa daca mai trebuie pe parcurs. Punem rosiile in bulion, sucul de rosii si boiaua si mai lasam 10-15 minute. Spre sfarsit adaugam borsul prefiert si mai potrivim de gust. Oprim focul si punem verdeturile dupa gust. Acoperim cu capacul cateva minute.