Ciorba noua de fasole cu codita de purcel

de mihaelar63 in Ciorbe, 10 Iun 2014 | 5722 vizualizari

 

Aceasta ciorbita este prima ce am preparat cu fasole verde de anul acesta . Incerc sa simplific gatitul eliminand prajelile . Sa ma dezic de apartenenta la Ardeal inca nu pot , asa ca am adugat o codita mica afumata de purcel ..... Asa doar pentru gust !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 codita afumata de porc
  • 500 gr fasole verde
  • 1 legatura zarzavat nou [ morcov+ patrunjel]
  • 3 fire ceapa verde
  • 3 fire usturoi verde
  • marar
  • 3 rosii
  • 1/2 lingurita Eros Pista [ pasta ardei iute rosu ]
  • sare
  • Optional zeama de lamaie sau otet de mere
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba noua de fasole cu codita de purcel:

 Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .

Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .

Curatati , spalati si rupeti fasolea verde  in bucati . de 2-3 cm.

Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja .

Feliati  ceapa , usturoiul ,morcovul , si patrunjelul[ inclusiv tijele verzi ]. Puneti la fiert.

Adugati fasolea. Gustati fiertura si daca este necesar adaugati sare .

Dupa 15 minute daca legumele sunt fierte se blenduiesc rosiile curatate si spalate si se adauga la ciorba .

Puneti pasta iute de ardei .

Asezonati cu marar , ceapa si patrunjel verde.

TIPS-URI

1

Daca puneti afumatura in ciorba , fiti atenti si adaugati sare doar daca este nevoie [ aceasta ar putea sa elibereze prin fierbere suficienta sare ].

2

Optional cine doreste poate aduga smantana, iaurt sau putina zeama lamaie .

3

Vara pe calduri mari preparati ciorbele putin mai acrisoare .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba noua de fasole cu codita de purcel" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cu afumatura