Aceasta ciorbita este prima ce am preparat cu fasole verde de anul acesta . Incerc sa simplific gatitul eliminand prajelile . Sa ma dezic de apartenenta la Ardeal inca nu pot , asa ca am adugat o codita mica afumata de purcel ..... Asa doar pentru gust !!!
Se spala codita de purcel si se pune la fiert in 2 l apa .
Pentru inceput nu adaugati sare , afumatura ar putea elibera suficienta .
Curatati , spalati si rupeti fasolea verde in bucati . de 2-3 cm.
Spalati bine zarzavatul .Daca acesta este foarte crud eu nu-l curatde coaja .
Feliati ceapa , usturoiul ,morcovul , si patrunjelul[ inclusiv tijele verzi ]. Puneti la fiert.
Adugati fasolea. Gustati fiertura si daca este necesar adaugati sare .
Dupa 15 minute daca legumele sunt fierte se blenduiesc rosiile curatate si spalate si se adauga la ciorba .
Puneti pasta iute de ardei .
Asezonati cu marar , ceapa si patrunjel verde.
1
Daca puneti afumatura in ciorba , fiti atenti si adaugati sare doar daca este nevoie [ aceasta ar putea sa elibereze prin fierbere suficienta sare ].
2
Optional cine doreste poate aduga smantana, iaurt sau putina zeama lamaie .
3
Vara pe calduri mari preparati ciorbele putin mai acrisoare .