Mi-a ramas in minte aceasta ciorba de cand am vazut-o pe www.bucataras.ro postata de Vero, o specialista in retetele cu peste proaspat. Aici puteti vedea reteta ei : http://www.bucataras.ro/retete/10174/ciorba-de-peste-lipoveneasca.html Vero multumesc de reteta a iesit excelenta, aromata si total diferita de borsul de peste pe care stiam eu sa il fac, astept sa repet reteta cu mai mult peste si cu peste romanesc
Preparare : spalam legumele si pestel si taiem pestele in bucati mari iar legumele cubulete mici . Vero pusese 2 kg de peste ….va dati seama ce cantitate si bunatate de ciorba a iesit. Eu pentru ca am pus peste putin am redus mult si cantitatea de apa, in jur de un litru. Am pus legumele la fiert cu putina sare, piper si uleiul de masline. Cand au fost fierte pe jumatate am adaugat pestele si rosiile.
Lasam exact 10 minute de cand clocoteste pestele, dregem la sfarsit cu putin otet care albeste ciorba si ii da un gust foarte bun si mai dregem cu sare daca trebuie. Inchidem focul si dupa ce se racoreste putin ciorba adaugam leusteanul, eu patrunjelul l-am pus direct in farfurie. Se serveste calda cu ardei iute, pestele zicea Vero se poate scoate si servi separat cu mujdei, eu l-am lasat in ciorba ca ma tenta cum arata . A iesit o bunatate de ciorba aromata si lejera, o sa o repet cu siguranta .