Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza

de Bucataras Medi in Ciorbe, 3 Mar 2013 | 18747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cateva oase de porc cu carnita pe ele (eu am pus si cateva cuburi de carne macra de porc)
  • 1/4 telina
  • 1 ceapa
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 rosie mare
  • sare
  • piper
  • o cana suc de rosii
  • zeama de varza
  • 2 role de taitei (eu folosesc Barilla)
  • leustean uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza:

Se spala carnea, se pune intr-o oala, se acopera cu apa, se sareaza si se da la foc. Cand incepe sa fiarba indepartam spuma. Mai lasam cateva minute (5-6) pe foc, dupa care aruncam apa iar bucatile de oase si carne le trecem printr-un jet de apa calda. Punem oasele si bucatile de carne inapoi in oala, acoperim cu apa, adaugam un strop de sare, acoperim oala cu un capac si lasam la fiert la foc moderat, circa 50 minute.

In acest timp ne ocupam de legume. Curatam telina si ardeiul gras, le taiem cubulete, ceapa o curatam si o lasam intreaga (eu asa procedez, iar la final o scot din ciorba ), curatam morcovii si ii taiem rondele, iar rosia o decojim si apoi o taiem cubulete mici. Vreau sa va spun ca de fapt fiecare va taia legumele dupa bunul lui plac.

Adaugam legumele si daca este cazul mai adaugam apa. Condimentam cu piper dupa gust. Sare nu mai adaugam deoarece zeama de varza are si ea sare si lasam pentru final sa gustam si sa vedem daca mai trebuie sa adaugam.

Cand totul este bine fiert scoatem ceapa si adaugam sucul de rosii si zeama de varza (pe care o strecuram inainte). Adaugam  zeama de varza in functie de cat de acra dorim sa fie. Cand ciorba incepe sa fiarba adaugam leusteanul uscat taiat marunt, potrivim de sare si piper si lasam pe foc inca 10 minute din momentul fierberii.

Taiteii se fierb separat in apa cu sare, dupa care se scurg si se clatesc cu apa rece. Tragem de pe foc si adaugam si taiteii .

Si acum va invit la masa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba din oase de porc acrita cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

marianascarlat 1

04.03.2013, 08:26

Medi, tu esti specialista in ciorbe! Ffff buna!

ianculubita 1

04.03.2013, 15:01

Mmmm,ce pofta mi-ai facut!!delicioasa!!

madi_marin 1

04.03.2013, 16:53

ciorba adevarata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ciuperci cu hrisca si carne de porc