Am sacrificat puii fiindca au ajuns la greutatea dorita si din citeva maruntaie am preparat o ciorbita extrem de buna si chiar usoara pentru vremuri calduroase . Buna tare ,,
Maruntaiele de pui se taie marunt apoi se spala bine . Zarzavarul ,ceapa si ardeiul se curata se spala apoi se toaca marunt ,orezul se spala bine apoi il lasam in apa pina il vom pune in ciorba.
Intr-o oala (4 l ) se pune zarzavatul tocat ,ceapa si ardeiul impreuna cu uleiul si 100 ml apa la calit apoi adaugam maruntaiele de pui si mai lasam 10 minute impreuna cu zarzavatul dupa care vom complecta cu apa fierbinte potrivim de sare si piper si lasam sa fiarba la foc mic .(din cind in cind luam cu o paleta sau lingura speciala de spumat spuma fiindca ficateii mai lasa spuma le )
Cind maruntaiele sunt aproape fierte ,adaugam orezul si mai lasam 10 min. sa clocoteasca .La final adaugam borsul si asezonam cu leustean din belsug .. Pofta sa aveti si sa va fie de folos ..
1
O ciorbita super buna si usoara
2
Ardeiul iute pentru cei carora le place
3
Cine doreste poate adauga si smintina cind serveste
4
Cred ca maruntaiele de pui ar fi mai bine oparite inainte de a le adauga in ciorbita (pentru a nu face spuma )