Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2018 | 4499 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 
Ce-mi place ciorba de varza proaspata.
Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara.
Fie gatita, fie cruda in salata este delicioasa si usoara.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/ciorba-de-varza-proaspata-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat:

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. 

Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.

Se adauga ceapa si se calesc impreuna.

Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. 

Puneti sare, piper si concentratul de rosii.

Se acopera varza cu apa clocotita. 

Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).

Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.

Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine completa.

Decorati cu sare neagra de Hawaï. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

13.08.2018, 14:31

Rahela Velicu 1

15.08.2018, 20:53

kytz 1

18.08.2018, 13:43

Ce mult îmi place ciorba asa! Felicitări pentru premiu!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciorbă de cartofi cu afumătură - Rețeta tradițională românească

ieri la 08:46

Plăcintă cu somon - Super rapidă și gustoasă

pe 23.04 la 09:32

Sendvișuri calde, la cuptor - Ușor de făcut și savuroase

pe 22.04 la 10:43

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Supa din rasol de vitel, cu galuste de gris