Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat

de Catalina L in Supe/Ciorbe, 11 Aug 2018 | 4364 vizualizari

 

Provocarea GastroArt
 
Ce-mi place ciorba de varza proaspata.
Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara.
Fie gatita, fie cruda in salata este delicioasa si usoara.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/ciorba-de-varza-proaspata-cu-smantana.html

 

INGREDIENTE

  • 1/2 varza alba
  • 4 cepe verzi
  • 1 carnat afumat
  • 2 linguri concentrat de rosii
  • 150 g smantana
  • 2 linguri ulei
  • paprika
  • sare, piper
  • patrunjel proaspat tocat
  • sare neagra de Hawaï
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat:

Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt. 

Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.

Se adauga ceapa si se calesc impreuna.

Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza. 

Puneti sare, piper si concentratul de rosii.

Se acopera varza cu apa clocotita. 

Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).

Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.

Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine completa.

Decorati cu sare neagra de Hawaï. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de varza proaspata cu smantana si carnat afumat" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de lascute cu afumatura, o reteta traditional romaneasca