Provocarea GastroArt
Ce-mi place ciorba de varza proaspata.
Varza proaspata este una dintre cele mai bune legume de vara.
Fie gatita, fie cruda in salata este delicioasa si usoara.
https://www.blogulluicatalina.com/2018/08/ciorba-de-varza-proaspata-cu-smantana.html
Varza se taie fideluta. Ceapa se curata si se taie marunt.
Carnatul se taie rondele si se pune la prajit intr-o oala adanca, in uleiul incalzit impreuna cu pudra de paprika.
Se adauga ceapa si se calesc impreuna.
Se pune apoi varza si se gateste pana se inmoaie putin varza.
Puneti sare, piper si concentratul de rosii.
Se acopera varza cu apa clocotita.
Acoperiti si se lasa la fiert 50 minute (verificati daca varza este fiarta si adaugati apa daca doriti o ciorba mai lichida).
Cand este gata, puneti smantana si verdeata tocata.
Serviti fierbinte cu mamaliga sau paine completa.
Decorati cu sare neagra de Hawaï.