Este o ciorba racoritoare care se serveste mai mult rece. Sfecla rosie ii da o culoare si un gust aparte iar combinatia de legume si sana dulce acrisoara este ideala.
1. Cartofii si dovlecelul se taie cuburi potrivite, morcovii, albitura si ½ din sfecla se dau prin razatoarea mare iar restul de sfecla se taie si ea cubulete.
2 .Ceapa si ardeii se toaca marunt, se caleste ceapa in putin ulei, se adauga apoi pe rand morcovul, ardeii, albitura si sfecla rasa.
3. Se adauga apa clocotita (aproximativ 2 l) si cartofii.
4. Dupa ce au fiert legumele pe jumatate se pune dovlecelul si varza taiata julien.
5. Separat se fierb corcodusele spalate in ½ kg de apa. Se strecoara zeama de coaja si samburi si se adauga la sfarsit cand au fiert legumele.
6. Se presara jumatate din verdeata tocata, se drege de sare si se pune pasta de tomate dizolvata in putina zeama.
7. Se mai da in cateva clocote si cand luam oala de pe foc punem restul de verdeata. Se serveste rece cu sana.
Pentru o culoare intensa a ciorbei dati morcovul prin razatoare si folositi ardei capia. La ciorbele mele nu lipsesc aceste doua ingrediente. Pastrati putina verdeata verde pentru a pune in farfurie la servire
Pofta buna !