O ciorbiță ușoară de primăvară, cu adaos de oușoare și ciuperci! ;)
Legumele (ceapa, morcovii, pătrunjelul, păstârnacul, ardeiul kapia, apio și ciupercile) se curăță, apoi se toacă mărunt și se pun la călit într-o oală pentru ciorbă, de cca. 4000 ml, cu ulei și puțină apăa, până devin translucide, cca. 10 minute la foc minim, neacoperit.
Apoi se completează cu cca. 3000 ml apă rece, se asezonează de sare, boia, dafin și piper și se lasă la fiert cca. 30 minute la foc mediu, semiacoperit. Între timp se curăță ștevia de nervurile groase și se taie julien. După ce s-au fiert legumele se adaugă ștevia, leușteanul curățat și tocat mărunt şi se mai lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, neacoperit. Apoi se adaugă ouăle de perepeliță, rând pe rând, ca și la ciorba de ouă.
La finalul fierberii, se adaugă borșul de putină, pătrunjelul verde tocat mărunt.
Spor și poftă bună!