Cum imi ramasese (adica le-am pastrat intentionat) un cap si o bucata de la coada unui somn am pus de o ciorbita acrita cu zeama de varza.
Spalam pestele si il punem la fiert pentru 10 minute intr-o oala cu apa cat sa il acopere.Spumam de cate ori este nevoie, apoi scoatem carnea si trecem zeama printr-o sita, Curatam legumele, le spalam si le taiem in cuburi mici. Intr-o oala punem legumele la calit in ulei. Le lasam sa se inmoaie usor, apoi stingem cu zeama de la peste. Cand incepe sa clocoteasca adaugam orezul, apoi, dupa 10 minute rosiile. Scoatem carnea de peste de pe oase. Dupa ce au fiert si rosiile 5 minute punem carnea in zeama, adaugam zeama de varza dupa gust, sare si piper si daca mai este nevoie completam cu apa in care a fiert pestele. Fierbem 2-3 minute, adaugam leusteanul tocat fin si oprim focul. Servim ciorba fierbinte cu ardei iute si mamaliga.