Ciorba de salata verde

de adnas54 in Supe/Ciorbe, 7 Feb 2010 | 9463 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 sau 2 salate verzi, în functie de marimea lor
  • slanina sau afumatura dupa gust
  • 1 ceapa medie
  • ardei rosu (eu l-am folosit ptr. efect)
  • cca. 100 g de iaurt sau lapte batut
  • 2 catei de usturoi
  • 2 ouag + 2 galbenusuri
  • otet
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de salata verde:

Se taie slanina in fasii si se pune sa se prajeasca in grasimea proprie. Se taie ceapa marunt si se pune peste slanina sa se rumeneasca si ea. Dupa ce s-a rumenit se adauga si salata si se lasa cateva minute.

Se turna apa peste ingrediente, atat cat sa aiba de unde sa scada. Se lasa sa fiarba pana cand salata se inmoaie.
Separat, se bat cele 2 oua si se face o omleta. Se taie in bucati mici si se adauga sa fiarba impreuna cu celelalte ingrediente.

Cand ciorba s-a terminat de fiert se opreste focul. Se adauga un liaison din galbenusuri si iaurtul, diluat in prealabil cu ciorba calda. Se acreste cu otet si se presara patrunjel sau marar verde tocat. Cum eu am acrit cu otet, am adaugat si cateva fasii de gogosari acri, atat ca gust cat si ca desing.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de salata verde" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (5)

mon74 1

07.03.2010, 13:29

Delicioasa,am macat cat am sta 4 ani la Sibiu,dar nu am invatat sa fac,acum voi incerca...dar usturoiul cand se pune?

adnas54 1

09.03.2010, 12:05

2mon74,
scuze... am uitat de usturoi. Se pune cu ceapa, dar se lasa doar cateva momente cat sa-si lase gustul, apoi se scoate. Usturoiul daca il lasi sa fiarba ii strica gustul la orice fel de mancare.

babi5 1

15.12.2014, 20:50

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde si spanac