Aparent grea, este o ciorbita lejera...chiar buna dupa atatea preparate greu digerabile.
Legumele se spala si se pun la scurs. Cele care necesita a fi tocate, le tocam ( aici ma refer la ceapa, morcov, telina). Salata se spala bine la jet de apa, se pune la scurs si se rupe in bucati.
Intr-o oala punem putin ulei la incins. Cand acesta incepe sa se incinga adaugam ceapa, morcovul, telina si ardeiul dar si jumarile.Punem putin delikat de legume. Le lasam la calit bine, aromele se vor combina si dupa ce legumele s-au mai inmuiat putin adaugam salata. Cand salata s-a calit putin, adaugam in oala apa. Lasam la fiert, potrivim de sare. Intr-un ibric punem borsul la fiert. Cand apa din oala a inceput sa clocoteasca si legumele au fiert, punem si borsul. Cat borsul fierbe impreuna cu celelelalte ingrediente pregatim compozitia de smantana.
Intr-un vas punem smantana si ouale, le amestecam. Adaugam un praf de sare. Luam din zeama de la ciorba pret de o ceasca de zeama si amestecam cu smantana si toata compozitia o punem in ciorba. Potrivim de sare ( daca mai este nevoie) si de acru. Eu am mai adaugat si zeama de la o lamaie, am adaugat leustean uscat din vara. Oprim focul.
Pofta buna!
1
jumarile au fost fara untura... au fost curate, uscate.