Ciorba de pui cu prune uscate

de La Ancuta in Ciorbe, 19 Mar 2012 | 4714 vizualizari

 

Poate o sa vi se para ciudata aceasta combinatie. Mie imi aduce aminte de copilarie, de iernile geroase cand bunica pregatea aceasta ciorba gustoasa. Va recomand sa o incercati, pentru ca e tare buna.

 

INGREDIENTE

  • carne de pui
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1/2 telina
  • 2 ardei
  • 1 cana bulion
  • 150 g prune uscate fara samburi
  • taitei de casa
  • cimbru
  • leustean
  • patrunjel verde
  • sare, piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de pui cu prune uscate:

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o "spinare" de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam de cate ori este nevoie.
Adaugam apoi ceapa taiata marunt impreuna cu celelalte legume, deasemenea taiate sau date pe razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam sare si lasam sa fiarba.

Cand legumele sunt aproape fierte adaugam bulionul si cimbrul.

Spalam prunele si le adaugam in oala impreuna cu taiteii. Lasam sa fiarba iar la final potrivim de sare si adaugam leusteanul si patrunjelul verde tocate marunt.

Servim ciorba calda, cu paine proaspata si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de pui cu prune uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (45)

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:17

Miuta incerc-o cu incredere

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:19

Dorin ma bucur ca aceasta ciorba a reinviat amintiri placute. Si eu uitasem cat este de buna

La Ancuta 1

26.03.2012, 22:19

Multumesc Mona

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de spanac de post