Sunt un mare fan al ciorbelor de orice fel, ba chiar mult mi-am transformat familia (partea englezeasca) in dependenti de ciorba romaneasca.
Se spala aripioarele si se pun la fiert in putina apa cu un praf de sare. Adunati spuma din cand in cand.
Cand spuma a incetat sa se adune adaugati legumele taiate marunt si cubul de supa.
Lasati sa fiarba pe foc mic si acoperiti oala cu un capac, cand legumele s-au fiert adaugati rosiile tocate marunt.
La final adaugati borsul si leusteanul. Eu nu gasesc aici bors asa ca a trebuit sa imi aduc la plic din Romania, dar daca gasiti bors proaspat folositi cam 1 litru (depinde cat de acru este).
Adaugati fideaua si lasati la foc mic pana ce aceasta s-a fiert.
Cand ciorbita este gata bateti galbenusurile bine cu o furculita apoi adaugati 1-2 polonice din zeama amestecand continuu. Turnati amestecul in oala peste restul de ciorba si luati de pe foc.
Eu am servit cu putina smantana si ceapa cu sare ca la bunica. Buna ar fii fost cu un ardei iute dar cineva ii mancase pe toti. :)
POFTA BUNA!!!
1
Daca folositi leustean verde adaugati-l dupa ce ati luat ciorba de pe foc