Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie

de Sidy in Supe/Ciorbe, 3 Iun 2010 | 6351 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata praz
  • 2- 3 fire ceapa verde
  • 4 catei usturoi
  • 1 morcov mic
  • frunze patrunjel verde
  • 1 lingurita ghimbir pudra
  • 1 lingura amidon(optional)
  • 200 ml smantana
  • 50 g cascaval ras
  • zeama de la o lamaie
  • ulei
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie:

Curatam prazul, il spalam , il scurgem de apa apoi il taiem rondele pe care le taiem apoi in doua.Curatam si ceapa verde si usturoiul si le taiem marunt.
Morcovul curatat il dam pe razatoarea cu gauri mici.
In doua linguri de ulei calim putin morcovul pina dezvolta o culoare portocalie, adaugam ceapa vrede si calim 1-2 minute si adaugam usturoiul si prazul.
Completam cu apa necesara si asezonam.
Lasam sa fiarba bine legumele care vor fi gata in cam 15 minute.
Smantana o amestecam cu zeama de lamaie , amidon si un polonic de ciorba fierbinte. Sringem focul sub ciorba si adaugam amestecul de smantana.
La servit radeam deasupra cascaval si presaram patrunjel verde deasupra.
Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de praz acrita cu zeama de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba din pipote de pui