Ciorbă de porc á la grec

de diaconta in Ciorbe, 12 Noi 2011 | 9465 vizualizari

 

N-am prea postat eu ciorbiţe,chiar dacă facem foarte des.De fapt,mama cam face ciorbele,ca sa am eu timp pentru desert.Aşa s-a întâmplat şi azi,eu am fost pe post de asistent,am pregătit ingredientele şi am ….mâncat bineînţeles,că abia aşteptam să se termine.

 

INGREDIENTE

  • 400 gr pulpa de porc
  • 5 morcovi
  • 2 radacini de patrunjel
  • O gulie mica
  • O bucata telina radacina
  • Ulei
  • Doua galbenusuri
  • 4 linguri smantana
  • Zeama de lamaie
  • Leustean,patrunjel verde
  • Sare,piper
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc á la grec:

Legumele se curata si se taie marunt.La ciorba á la grec,imi place sa fie cat mai marunte legumele.

Carnea o taiem bucatele si o punem sa fiarba intr-o oala in care am pus apa si putina sare.Lasam sa fiarba la foc mic si mai „spumuim” din cand in cand.

Intr-o cratita punem putin ulei si prajim legumele.

Cand carnea este fiarta de jumatate,luam oala de pe foc,lasam sa se limpezeasca putin,apoi  strecuram supa cu carnea intr-o alta oala impreuna cu legumele.

Lasam sa fiarba si legumele.Spre final punem si leusteanul.

Galbenusurile le amestecam cu smantana intr-un bol.

Cand supa este fiarta,luam cu polonicul supa fierbinte si o punem peste amestecul de ou si smantana.Amestecam cu telul.Punem supa pana cand amestecul are temperatura apropiata de cea a supei.Turnam amestecul de ou si smantana in oala peste ciorba.

Mai lasam sa fiarba putin si oprim focul.Adaugam si frunzele de patrunjel si zeama de lamaie.

Ar fi trebuit sa adaugam si putin orez,dar noi am preferat s-o lasam asa cum este.

O ciorbita absolut delicioasa.

Poftă bună !!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc á la grec" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de porc cu mazare , galuste si smantana