Spre bucuria mea, în ultimul timp Zmeii, vor să aibă la fiecare masă și câte o ciorbiță sau supică;) Până acum, de vreo 5 ani, ciorbă/ supă mâncau o dată la o lună și atunci forțați de mine. Acum că au redescoperit, singuri gustul ”unei zame calde”, cu mare drag le prepar variațiuni ;) De data asta o banală ciorbă de porc, deja a avut mare succes, nici nu s-a încheiat bine, că două porții au fost deja savurate în ceas de seară ;) A și tare mult m-a ajutat Aparatul de gătit Multicooker de la Philips.
Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu puțină apă rece, boaba de enibahar și foile de dafin. Între timp se curăță zarzavaturlie și legumele apoi se mărunțesc. După ce a expirat timpul de fierbere, se scoate carnea în alt vas, apoi se pun legumele curățate mărunt în vasul curățat, la dinstuit cu puțin ulei de măsline,programând aparatul la FRY ptr 15 minute. După ce a expirat timpul, se adaugă carnea, se asezonează cu sarea aromată, apoi se completează cu cca. 3000 ml apă și se lasă la fiert cca. 30 minute, la același menționat program BOIL. Între timp cartofii se curăță, se mărunțesc și se adaugă la ciorbiță, programându-se din nou ptr 30 de minute la fiert. Spre finalul fierberii se adaugă borșul, lăsându-se să dea în clocot cca. 10 minute. După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute în fir subțire pentru a se obșine efectul de zdrențe.
Spor și poftă bună!