Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou

de Panacris in Ciorbe, 20 Oct 2014 | 25343 vizualizari

 

Spre bucuria mea, în ultimul timp Zmeii, vor să aibă la fiecare masă și câte o ciorbiță sau supică;) Până acum, de vreo 5 ani, ciorbă/ supă mâncau o dată la o lună și atunci forțați de mine. Acum că au redescoperit, singuri gustul ”unei zame calde”, cu mare drag le prepar variațiuni ;) De data asta o banală ciorbă de porc, deja a avut mare succes, nici nu s-a încheiat bine, că două porții au fost deja savurate în ceas de seară ;) A și tare mult m-a ajutat Aparatul de gătit Multicooker de la Philips.

 

INGREDIENTE

  • Pulpă de porc cca 500 g,
  • praz 1/2 tijă,
  • ceapă galbenă de Buzău 2 bucăți,
  • ulei de măslin 2 linguri,
  • dovlecel de Brănești 1 bucată,
  • ardei kapia de Fierbinți 1 bucată,
  • morcov 1 bucată mare,
  • țelină rădăcină cca. 50 g,
  • păstărnac 1/2 bucată,
  • tije apio (de Billa :D!) 2 bucați,
  • leuștean 2 tije,
  • foi de dafin 2 bucăți,
  • enibahar 1 boabă,
  • pastă de gogoșari a la Panacris cca. 150 g,
  • sare aromată a la Panacris ( mix de sare cu cimbru, mărar, tarhon),
  • cartofi de Tg Secuiesc 2 bucăți mari,
  • borș de putină cca. 500 ml,
  • ouă 2 bucăți.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou:

Carnea de porc se taie bucățele cât să fie bune de înghițit, apoi se pun la fiert în vasul aparatului Multicooker de la Phillpis, pentru 30 de minute, la programul BOIL, cu puțină apă rece, boaba de enibahar și foile de dafin. Între timp se curăță zarzavaturlie și legumele apoi se mărunțesc. După ce a expirat timpul de fierbere, se scoate carnea  în alt vas, apoi se pun legumele curățate mărunt în vasul curățat, la dinstuit cu puțin ulei de măsline,programând aparatul la FRY ptr 15 minute. După ce a expirat timpul, se adaugă carnea, se asezonează cu sarea aromată, apoi se completează cu cca. 3000 ml apă și se lasă la fiert cca. 30 minute, la același menționat program BOIL. Între timp cartofii se curăță, se mărunțesc și se adaugă la ciorbiță, programându-se din nou ptr 30 de minute la fiert. Spre finalul fierberii se adaugă borșul, lăsându-se să dea în clocot cca. 10 minute. După ce a expirat timpul de fierbere, se adaugă ouăle bătute în fir subțire pentru a se obșine efectul de zdrențe.

Spor și poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorbă de porc dreasă cu zdrențe din ou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

anca_rm 1

22.10.2014, 15:16

buna ciorbica ai facut

LeonSiberdi 1

20.10.2018, 23:17

Pot folosi porc de Focșani?...
Băi fraților, ce-i cu toate prostiile astea: ceapă de Buzau,dovlecei de Fierbinți...și uite așa,că să prepari o astfel de ciorba,trebuie mai întîi să faci o excursie prin țară sa-ti aduni cele necesare...
Penibil...

dantes 1

13.11.2021, 10:48

Buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba falsa de burta