O ciorbita care m-a uns la suflet, asa de buna a fost...cu carnita proaspata de la porcul care tocmai a fost sacrificat, cu bors de casa facut de o moldoveanca, cu legume din abundenta, ce mai, o adevarata incantare pt suflet...
Spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele mele fiind mari, am preferat sa le scot afara, sa aleg carnea de pe ele si sa pun doar carnea fara oase in ciorba.
Deci, dupa ce am scos carnea din apa in care a fiert, mai spumam apa sau o strecuram daca este necesar si adaugam legumele taiate ca pt ciorba (cubulete), dar mai putin dovlecelul. Lasam sa fiarba si legumele 20-30 minute, adaugam si dovlecelul taiat cuburi si mai lasam la fiert inca 15 minute. Adaugam carnea aleasa de pe oase,borsul,sare dupa gust, o cescuta mica de orez si lasam sa fiarba pana orezul este umflat suficient.
Oprim focul si punem verdeturile tocate fin. Servim cu smantana si ardei iute.
Pofta buna!!