Ciorba de porc cu legume

de simona72 in Ciorbe, 13 Dec 2013 | 5599 vizualizari

 

O ciorbita care m-a uns la suflet, asa de buna a fost...cu carnita proaspata de la porcul care tocmai a fost sacrificat, cu bors de casa facut de o moldoveanca, cu legume din abundenta, ce mai, o adevarata incantare pt suflet...

 

INGREDIENTE

  • oase proaspete de porc cu ceva carnita pe ele
  • 3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1/2 de telina
  • 2 radacini de patrunjel
  • 1 gulie
  • 2 ardei grasi(rosu si galben)
  • 1 dovlecel
  • 1/2 litru de bors
  • sare dupa gust
  • 1 cescuta mica de orez
  • frunze proaspete de patrunjel, marar,telina
Portii: 9
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de porc cu legume:

Spalam oasele de porc si le punem la fiert in apa. Cand aproape da in clocot apa o spumam cu o spumiera de mai multe ori. Lasam oasele sa fiarba pana carnea de pe ele este fiarta si moale. Oasele mele fiind mari, am preferat sa le scot afara, sa aleg carnea de pe ele si sa pun doar carnea fara oase in ciorba.

Deci, dupa ce am scos carnea din apa in care a fiert, mai spumam apa sau o strecuram daca este necesar si adaugam legumele taiate ca pt ciorba (cubulete), dar mai putin dovlecelul. Lasam sa fiarba si legumele 20-30 minute, adaugam si dovlecelul taiat cuburi si mai lasam la fiert inca 15 minute. Adaugam carnea aleasa de pe oase,borsul,sare dupa gust, o cescuta mica de orez si lasam sa fiarba pana orezul este umflat suficient.

Oprim focul si punem verdeturile tocate fin. Servim cu smantana si ardei iute.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de porc cu legume" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba taraneasca de porc