Intotdeauna am refuzat sa mananc ciorba de peste, nu stiu de ce dar nu imi inspira incredere; si cu atat mai mult cu cat era facuta de catre alte persoane,,,
Insa, intr-o zi, pescarul (a se citi sotul meu :D) m-a pricopsit cu cateva kilograme de peste proaspat,,, asa ca m-am pus pe treaba! Rezultatul m-a satisfacut pe deplin!
Chiar daca nu am folosit apa din Dunare s-a mancat toata ciorbita!
Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba impreuna.
Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul (eu nu l-am folosit) si se fierb pana cand se inmoaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel. Pofta buna!
1
Pestele fierbe foarte repede de aceea trebuie adaugat in ciorba la final, pentru 10 -15 minute maxim, evitand astfel sfaramarea