Ciorba de peste

de Dya Daniela Andrei in Ciorbe, 22 Mar 2011 | 7293 vizualizari

 

Intotdeauna am refuzat sa mananc ciorba de peste, nu stiu de ce dar nu imi inspira incredere; si cu atat mai mult cu cat era facuta de catre alte persoane,,,
Insa, intr-o zi, pescarul (a se citi sotul meu :D) m-a pricopsit cu cateva kilograme de peste proaspat,,, asa ca m-am pus pe treaba! Rezultatul m-a satisfacut pe deplin!

Chiar daca nu am folosit apa din Dunare s-a mancat toata ciorbita!

 

INGREDIENTE

  • 1  kg peste
  • 2 linguri cu bulion de rosii
  • radacina de telina si pastarnac
  • 1 legatura leustean verde
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare/delikat dupa gust
  • 2 cepe, 2 morcovi, ardei gras
  • 3 linguri ulei
  • 1 l bors
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de peste:

Curatam pestele, il spalam bine si il taiem pe grosime in bucati potrivite. Tocam legumele si le punem la fiert. Cand da in clocot adaugam delikatul, bulionul si borsul si lasam sa fiarba impreuna.

Cand clocoteste ciorba, se adauga bucatile de peste impreuna cu capul (eu nu l-am folosit)  si  se fierb  pana cand se inmoaie. Daca furculita intra cu usurinta in carne, atunci inseamna ca aceasta este fiarta. Se ia de pe foc si se aromeaza cu leustean si patrunjel. Pofta buna!

TIPS-URI

1

Pestele fierbe foarte repede de aceea trebuie adaugat in ciorba la final, pentru 10 -15 minute maxim, evitand astfel sfaramarea

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de peste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

Dya Daniela Andrei 1

22.03.2011, 21:11

Multumesc Diva

mihaelar63 1

23.03.2011, 16:15

Doar nu se poate sa nu-ti placa pestele
Esti o privilegiata , de doua ori
1- ai Dunarea cu peste proaspat
2- ai sot pescar

Dya Daniela Andrei 1

23.03.2011, 23:29

Mihaela, da, in ceea ce priveste Dunarea, e aproape! noroc ca exista pescarii! in baza lui nu stau, ca se duce rar, in ultimul timp. Dar acum cas e incalzeste ne vom duce impreuna. Imi place sa pescuiesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de ardei umpluti