De cand am vazut reteta Madutei Marin de ciorba de perisoare a la grec, mi-a stat gandul numai la ea cat de buna poate fi. Azi am prestat si eu una asemanatoare, doar ca am adaptat-o dupa ciorba radauteana. Este o bunatate!
Punem un vas cu 3 l apa si putina sare, pe foc.
Curatam legumele si le spalam.
Ceapa o tocam solzisori, morcovul rondele si ardeiul cubulete.
Cand apa atinge punctul de fierbere, adaugam legumele si acoperim vasul.
Pregatim perisoarele astfel: trecem pieptul de pui prin robot, la fel si ceapa si le amestecam.
Adaugam orezul, condimentam amestecul cu piper, cimbru si sare, punem oul si albusul in compozitie si omogenizam.
Cand legumele din vas se patrund usor, formam perisoarele si le adaugam in ciorba.
Le lasam sa fiarba aproximativ 20-30 de minute, pentru siguranta prepararii, scoatem o perisoara si o incercam.
Adaugam zeama de la o lamaie.
Presam usturoiul curatat si il amestecam cu galbenusul de ou.
Adaugam si smantana si omogenizam bine, apoi diluam amestecul cu putina supa fierbinte.
Turnam amestecul diluat in ciorba amestecand energic sa nu se branzeasca smantana si mai lasam ciorba pe foc 10 minute, timp in care mai potrivim de sare si condimente, dupa care stingem focul si adaugam patrunjelul tocat.
Servim fierbinte cu ardei iute(cui ii place).
1
Cantitatile de usturoi si smantana se vor pune dupa gustul fiecaruia.