Ciorba de perisoare din peste

de nycu_rm in Ciorbe, 23 Sep 2016 | 9486 vizualizari

 

Ziua in care imi rasfat nevasta

 

INGREDIENTE

  • 300 g peste (file) 50 g orez150 g morcovi100 g patrunjel radacina100 g telina radacina1 ardei gras 2 cepe mari (150-200 g)200 g rosii50 g bulion50 g pesmet 4 fire leustean4 fire patrunjel (verdeata) 4 linguri de ulei sare si piper
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din peste:

Punem 4 litri de apa la fiert cu un praf de sare si 4 linguri de ulei. Pana fierbe apa curatam zarzavatul, il spalam bine sub jet de apa, tocam ceapa si ardeiul marunt, apoi tocam morcovul, patrunjelul radacina si telina. Punem deoparte jumatate de ceapa, pentru perisoare. Cand fierbe apa, punem ceapa si ardeiul la fiert. Dupa 10 minute adaugam morcovii, telina, si patrunjelul radacina. Cat timp fierbe zarzavatul, tocam carnea de peste de 2 ori la masina, dam si jumatatea de ceapa odata cu pestele. Orezul trebuie fiert vreo 2 minute, si racit inainte de al adauga peste peste.
     La compozitia obtinuta din peste tocat, ceapa tocata, orez semifiert adaugam putina sare si putin piper (se gusta). In functie de cat de subtire este compozitia adaugam pesmet. Trebuie sa obtinem o pasta din care sa formam bilute mici cat o nuca. Nu formati perisoarele pana nu incercati compozitia. 
     Taiem rosiile cubulete mici si le punem la fiert, iar dupa 5 minute incercam o perisoara. Bagam o perisoara in oala si asteptam sa se ridice. Daca nu se ridica, sau este desfacuta inseamna ca trebuie sa mai punem  pesmet in compozitia de perisoare. Formam apoi perisoarele, iar cand le-am terminat de invartit pe toate, punem una cate una in oala la fiert. Cand incep sa se ridice se adauga bulionul si verdeata tocata marunt. Se lasa sa dea un clocot, se verifica perisoarele sa fie fierte, se potriveste de sare si se da de pe foc.
   Se poate servi cu smantana sau se poate acri. 
  

TIPS-URI

1

Se poate servi cu smantana sau se poate acri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole cruda, cu pastrama de porc afumata si leustean