Ciorba de perisoare din dovlecel

de giorgi in Supe/Ciorbe, 26 Mai 2012 | 7755 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • doi dovlecei nu prea mari
  • doi morcovi
  • 4 oua
  • 200 gr branza dulce
  • o cutie smantana, mica
  • un pastarnac
  • o felie mare de telina
  • doua legaturi de marar
  • zarzare sau bors sau lamaie
  • o ceapa
  • ardei verde si rosu
  • 5 linguri gris
  • 1 lingura faina
  • ulei
  • sare
  • apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare din dovlecel:

Dovleceii ii curatam de coaja ,de miez,ii taiem pe jumatate,rezultand patru bucati Trei jumatati le dam pe razatoare,stoarcem bine de zeama si amestecam cu doua oua ,sare,gris ,faina ,branza dulce si cateva fire de marar tocat fin.
Punem un vas cu apa la fiert sa avem la indemana sa completam ciorba.
Intr-un vas calim ceapa, tocata marunt ,in putin ulei (vreo 4-5 linguri) pana devine sticloasa.Punem radacinoasele tocate cuburi (morcov,pastarnac,telina..putem pune si radacina de patrunjel daca vrem).Picuram un pic de apa si lasam sa se inabuseasca acolo si sa fiarba pana se inmoaie .Punem jumatatea de dovlecel (pe care nu am dat-o pe razatoare) taiata cuburi .Completam cu apa fiarta cam cat vrem sa avem ciorbita de multa si adaugam sare.Eu am facut-o intr-un vas de 4kg.
Cand legumele s-au fiert punem perisoare de legume,  cam cat o nuca de mari si lasam sa fiarba cam 10 minute .In acest timp ,cat se ridica perisoarele deasupra si fierb , intr-un castron amestecam doua galbenusuri cu smantana si diluam cu cate o lingura din ciorbita fierbinte .Adaugam cu prudenta ,lingura cu lingura ,amestecand pana se infierbanta bine compozitia cu oua si smantana.Tragem de pe foc ciorbita,adaugam compozitia cu galbenusuri ,omogenizam usor ,punem si ce acritura folosim (zarzare,bors,lamaie) si mararul tocat ,mai dam cateva clocote si gata.Oprim focul si servim cu incredere.Perisoarele din dovlecel sunt un deliciu!
Putem folosi patrunjel sau telina dar acum e sezonul mararului ,el e vedeta !

TIPS-URI

1

Lasam focul potrivit sa nu se dezintegreze perisoarele.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare din dovlecel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de salata verde cu carnati si parmezan