Ciorba de perisoare cu zeama de varza

de carmenvlad in Ciorbe, 19 Ian 2011 | 7719 vizualizari

 

Este o delicioasa ciorba de perisoare cu bucati de costita afumata si dreasa cu putina smantana.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru perisoare
  • -  250 g carne tocata amestec vita cu porc
  • -  1 ceapa potrivita
  • -  2 oua
  • -  2 linguri orez
  • -  Sare si piper dupa gust
  • -  1 lingurita paste tomate
  • -  1/2 lingurita boia de ardei iute
  • -  Marar verde tocat 
  • Ingrediente pentru ciorba
  • -  6-8 bucatele de costita afumata
  • -  3 l de apa
  • -  1 l de zeama de varza strecurata
  • -  2 morcovi
  • -  1 radacina patrunjel
  • -  2 ceape potrivite
  • -  1 ardei gras rosu
  • -  1 ardei gras verde
  • -  2 rosii
  • -  1 legatura leustean verde
  • -  30 g orez
  • -  Sare daca mai este nevoie
  • - 150 ml smantana
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu zeama de varza:

Mod de preparare perisoare

- se amesteca bine carnea tocata  intr-un bol
- se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol
- se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua
- se amsteca bine toate ingredientele
- se lasa pentru 10 minute la frigider sa se odihneasca si aromele sa se intrepatrunda
- se scot de la frigider si se portioneaza in perisoare mici

Mod de preparare ciorba

- intr-o oala se adauga 3 l de apa rece cu ½ lingurita sare
- se adauga bucatile de costita spalate bine
- cand este gata sa dea in clocot se spumeaza cu o spumiera
- se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute
- se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete, radacina de patrunjel curatata   
- se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 20 minute
- dupa ce zarzavatul din oala a fiert se adauga orezul spalat si rand pe rand perisoarele
- se lasa sa fiarba inca 20 de minute
- se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza care a fost data in clocot
- se potriveste de sare si acru daca mai este nevoie
- se mai lasa sa fiarba 10-15 minute
- se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt
- se serveste calda cu smantana.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu zeama de varza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

Irina 1

28.01.2011, 22:35

immmm, bun, bun. si noua ne place ciorba cu zeama de varza

RuxyRux 1

28.01.2011, 23:09

O bunatate si mie imi plac ciorbitele cu zeama de varza

kamy 1

29.01.2011, 02:39

ce-mi place ciorba de perisoare si cu moare

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de potroace de curcan cu zeama de varza