Este o delicioasa ciorba de perisoare cu bucati de costita afumata si dreasa cu putina smantana.
Mod de preparare perisoare
- se amesteca bine carnea tocata intr-un bol
- se taie ceapa marunt, mararul verde si se adauga peste carnea din bol
- se adauga orezul spalat, sare , piper boia, pasta de tomate si cele doua oua
- se amsteca bine toate ingredientele
- se lasa pentru 10 minute la frigider sa se odihneasca si aromele sa se intrepatrunda
- se scot de la frigider si se portioneaza in perisoare mici
Mod de preparare ciorba
- intr-o oala se adauga 3 l de apa rece cu ½ lingurita sare
- se adauga bucatile de costita spalate bine
- cand este gata sa dea in clocot se spumeaza cu o spumiera
- se lasa sa fiarba la foc mic 30 de minute
- se adauga ceapa tocata marunt, morcovul taiat rondele, ardeii taiati cubulete, radacina de patrunjel curatata
- se acopera vasul cu un capac si se fierbe la foc mic 20 minute
- dupa ce zarzavatul din oala a fiert se adauga orezul spalat si rand pe rand perisoarele
- se lasa sa fiarba inca 20 de minute
- se adauga rosiile taiate cubulete si zeama de varza care a fost data in clocot
- se potriveste de sare si acru daca mai este nevoie
- se mai lasa sa fiarba 10-15 minute
- se opreste focul si se adauga leusteanul tocat marunt
- se serveste calda cu smantana.