Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)

de nadina73 in Ciorbe, 3 Noi 2010 | 14583 vizualizari

 

Este dupa reteta lui Madi-marin ,vezi reteta postata aici http://bucataras.ro/retete/3435/ciorba-de-perisoare-cu-taitei-de-casa.html cu putine modificari,grozav de buna

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne de porc tocata (mai slaba am pus eu)
  • 2 morcovi
  • 1 bucata telina mica
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ceapa
  • 4 linguri de orez
  • 1 cartof mare
  • sare
  • piper
  • zeama de varza (moare)1,5 litri
  • patrunjel verde (marar cine are si vrea)
  • 1 mana taitei de casa (vezi reteta  postata)
  • 3 linguri de ulei masline
  • 2 oua
  • 1 cub vegeta naturala (reteta sylvia)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi):

Se curata ,morcovul,patrunjelul si telina.Se toaca marunt sau se razuie,dupa care se calesc 3 minute in ulei.

Se pune apa ,sare si cubul de vegeta naturala (by sylvia), se lasa sa fiarba ,iar intre timp se pregetesc perisoarele.

Carnea de porc tocata se amesteca cu putina sare,piper ,ouale si orezul,se framanta bine, dupa care se formeaza perisoare (eu le fac mici,cat de mici posibil). Se pun in oala peste zarzavaturi si se lasa sa fiarba la foc potrivit.Cand zarzavaturile si carnea sant aproape fierte se pune un cartof mare curatat si taiat cubulete. Se pun si taiteii si se lasa sa mai fiarba putin dupa care se pune moarea (zeama de varza,vezi reteta varza murata)are o culoare superba si un gust..........super bun. Se mai dau 2-3 clocote, se pune patrunjel verde sau  marar si se stinge focul.

Se serveste simpla sau cu smantana si bineneteles cu ardei piscos (cui ii place,mie sincer nu,dar bebe papa la greu ardei piscos)

ps:Multumesc Madi_marin ,a fost grozav de buna cu siguranta am sa mai repet reteta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare cu taitei (by Madi)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

04.11.2010, 18:17

cum sa nu ionelapofteste iubita

nadina73 1

04.11.2010, 18:18

ela deci tine cont e ciorba nu supasi vrei sa inteleg nu?

Rahela Velicu 1

02.08.2016, 11:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbita de legume cu scarita afumata