Ciorba de fasole boabe cu afumatura

de Corinuta in Ciorbe, 31 Aug 2013 | 6801 vizualizari

 

E tare buna daca va place o mancare consistenta. Eu pentru sotul meu, care e fan fasole, gatesc cu drag asemenea mancaruri, chiar daca de multe ori nici nu le gust. :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole boabe
  • 500 g sunculita afumata
  • 1-2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras
  • 4-5 linguri ulei
  • 6-8 foi de dafin
  • sare, piper macinat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole boabe cu afumatura:

Fasolea se pune la inmuiat in apa 3-4 ore, sau de seara pana dimineata.

Se pune fasolea la fiert, iar cand da in clocot se schimba apa de vreo 2-3 ori.

Se taie sunca felii groase cam de un deget si se adauga in oala cu fasole impreuna cu foile de dafin.

Ceapa, morcovii si ardeiul se curata si se toaca cubulete. Se pune uleiul intr-o tigaie si se calesc legumele cateva minute, apoi se aduga la fasole.

Se condimenteaza cu sare si piper si se ia de pe foc cand sunt toate fierte.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ciorba se poate acri cu cateva linguri de otet sau zeama de lamaie, sau cu bors

2

inainte de a o lua de pe foc, se poate adauga verdeata tocata, patrunjel de exemplu

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole boabe cu afumatura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Corinuta 1

31.08.2013, 21:56

Clau scumpa esti tare draguta, multumesc! Te pup!

diaconta 1

01.09.2013, 16:21

ce dor mi-e de-o fasole

simona72 1

03.09.2013, 08:24

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Ciorbă de fasole cu ciolan afumat