Ciorba de perisoare

de alilianaa in Ciorbe, 26 Ian 2013 | 3212 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g carne tocata( de porc)
  • 4 cepe
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 1 l zeama de varza
  • rosii( cat pret de 3)- eu am pus congelate
  • o ceasca de orez
  • verdeturi
  • sare, piper
  • 3 oua
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Carnea se toaca. 

Legumele se curata, spala si toaca marunt. Morcovul dat pe razatoare. 

Compozitia pentru perisoare. Peste carnea tocata am pus o ceapa mica tocata marunt, orezul, verdeturile, sarea si piperul (dupa gust) plus cele trei oua. Am mestecat bine pana ce toata compozitia a fost omogenizata bine. Din aceasta compozitie se fac perisoarele.

Paralel cu acest prim pas, pe aragaz se pune intr-o cratita apa la fiert cu un praf de sare. Cand incepe sa clocteasca se pun zarzavaturile: ceapa, morcovul, ardeiul. Cand acestea au fiert pe jumatate se pun si perisoarele la fiert. 

Incerc perisoarele daca s-au fiert (tinand cont ca ele contin si orez). Cand consideram ca acest lucru s/a intamplat, adaugam rosiile taiate. Optional se pune si suc de rosii. 

Dupa ce si acestea au fiert se adauga zeama de varza. Se potriveste cu ce mai e necesar.( avand zeama de varza, aceasta are un surplus de sare). Se adauga leustean. 

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Constelatialeu 1

26.01.2013, 21:06

Buna,mai ales ca-i acrita cu zeama de varza !

alilianaa 1

26.01.2013, 21:33

Va multumesc frumos. Imi place sa gatesc pentru ca la masa la noi nu exista oameni mofturosi

elucubratiiculinare 1

26.01.2013, 23:31

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Borş ţărănesc de perişoare