Ciorba de perisoare

de cristeena20 in Ciorbe, 14 Noi 2012 | 10710 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Perisoare
  • 300 gr carne tocata (dupa preferinta)
  • 1 ou
  • 4 ling orez
  • sare, piper, verdeata(patrunjel, marar)
  • 3 morcovi
  • 1 patrunjel (si alte zarzavaturi)
  • 3 -4 pastai de fasole verde, 1 pumn de mazare verde, cateva buchete de conopida, 1/2 ardei gras, 2 cartofiori, 1/2 nap turcesc, o bucata varza dulce
  • 1 cana smantana
  • 1 galbenus
  • sare, piper, ardei iute, otet, verdeata (marar verde si patrunjel verde)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

1.Pregatim perisoarele: carne tocata , 1 ou, verdeata, sare, piper, orez

2. Razuim radacinoasele  si le punem in oala la calit cu putin ulei d emasline. Adaugam fasolea taiata feliute, mazarea, ardeiul taiat cubulete, varza fidea. Adugam apa fierbinte . Lasam sa fiarba, cand da in clocot formam bilute si le introducem in oala. Lasma sa fiarba cca 15 min, si adaugam conopida si cartofii razuiti si ei. Se fierb toate pana legumele sunt fierte bine. 

3. Smantana o amestecam cu un galbenus de ou si turnam putin cate putin de supa din oala - turnam continutul peste supa (oala o tragem de pe foc , sa nu se branzeasca smantana in oala). Dam iar in clocot putin, adaugam otet (eu am pus de 2 feluri - de pe muraturi si otet normal de vin alb) Stingem focul si adaugam in oala verdeata tocata fin.

4. Servim cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Cristinutsa 1

18.11.2012, 03:05

Arata foarte bine,felicitari. Dar nu prea e dragut,dupa parerea mea,ca la ingrediente ai scris "1 patrunjel si alte zarzavaturi"..nu de alta dar sunt cei mai prostuti,asa ca mine,care nu prea stiu care sunt celelalte zarzavaturi ce se pun in ciorbe.

cristeena20 1

19.11.2012, 11:38

Cristina, prin alte zarzavaturi ma refeream la alte radacinoase cum e telina, pastarnacul, nabul. Eu nu am avut din astea ca nu se gasesc asa ca am folosit doar morcov si nap. La astfel de ciorbe e bun ce ai legume in casa...te joci cu ingredientele si culorile..

gaby_gabytza 1

19.11.2012, 11:59

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tartă cu afine și cremă de vanilie - Rețeta rapidă și delicioasă

ieri la 08:16

Mini quiche rapid cu șuncă și dovlecei - Simplu, ușor și gustos

pe 22.08 la 15:04

Pancakes cu ciocolată și afine - Desert irezistibil de gustos

pe 22.08 la 14:16

Cordon bleu de vinete - Varianta light și gustoasă

pe 22.08 la 09:15

TOP
utilizatori

Caty

4278 puncte

RODIMUR

2187 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

Rocsi

325 puncte

vasimur

193 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba cu perisoare