Ciorba de perisoare

de T I M E A in Ciorbe, 28 Apr 2012 | 4362 vizualizari

 

INGREDIENTE

Ingrediente pt 4 l apa:

  • 3 morcovi mari
  • 1 pastarnac 
  • 1 bucatica telina 
  • 1 ceapa 
  • 1/2 ardei 
  • jumatate capatana usturoi 
  • tarhon 
  • sare, piper

Pentru perisoare: 

  • 300 gr carne tocata amestec 
  • o mana orez 
  • 1/2 ceapa tocata marunt 
  • 2-3 catei de usturoi tocat marunt 
  • un ou -
  • sare si piper 
  • faina pt modelat

Mai avem nevoie de: 

  • 1 lingura faina 
  • 150 gr lapte sau smantana 
  • optional 2 linguri otet
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de perisoare:

Mai intai punem pe foc vasul cu apa.

Curatam, spalam legumele. Legumele taiate le punem in apa clocotita si lasam sa fiarba la foc mic.

Intre timp pregatim perisoarele din ingredientele de mai sus.

Amestecam bine toate ingredientele, apoi cu o lingurita luam din compozitie o punem in faina si cu mana formam bilute.

Cand legumele sunt semifierte, punem si perisoarele. Mai adaugam apa fierbinte daca a scazut prin fierbere.

Adaugam sare si piper dupa gust si punem si uturoiul tocat marunt si lasam sa fiarba in continuare pana se fierbe carnea.

La final adugam dresatura ( o lingura de faina amestecata cu 100-150 ml lapte sau smantana ) si tarhonul tocat. Mai dam o data in clocot si luam de pe foc.

Daca doriti ciorba mai acra adaugati 2 linguri de otet.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de perisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

mena29 1

30.04.2012, 19:18

place mult ciorbica ta!

Bya Ralu 1

02.05.2012, 14:20

buna ciorbita

T I M E A 1

02.05.2012, 15:26

mena, gurita

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare, acrita cu zeama de varza