Ciorba de oua de prepelita

de marcela1979 in Ciorbe, 2 Iul 2014 | 4083 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Spate de curcan
  • 20 oua de prepelita
  • 1 ou de gaina
  • 1 ceapa verde mare
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu kapia
  • 1 patrunjel radacina
  • 3 catei de usturoi
  • 200 gr quark
  • frunze de patrunjel si telina
  • sare,piper
  • 1 lg otet
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de oua de prepelita:

Se portioneaza spatele de curcan,se spala bine si se pune la fiert intr-o oala cu apa.Intre timp curatam zarzavatul si il tocam marunt.Cand carnea este aproape fiarta adaugam ceapa,morcovii,patrunjelul radacina si ardeiul rosu taiat cubulete mici.Se lasa sa fiarba zarzavatul,apoi cand zarzavatul este fiert se pun incet unul cate unul ouale de prepelita.Se lasa sa fiarba.Se face dressing din galbenus de ou de gaina si quark,se aduce la aceeasi temperatura ca si ciorba si se pune in fir subtire in oala. Focul sub oala sa fie foarte mic.Se pune si usturoiul pisat,se asezoneaza de sare si piper si se presara frunzele de patrunjel si telina  tocate marunt.Se adauga si o lingura de otet si se stinge focul.

Se serveste calda cu ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de oua de prepelita" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de curcan cu taitei