Ciorba de miel cu smantana si zeama de lamaie este potrivita pentru masa de Pasti, pentru ca are un gust acrisor, este consistenta si aromata cu leustean proaspat. Eu zic ca a fost o ciorbita revigoranta....
Ciorba de miel reteta
Curatam zarzavatul si ceapa. Zarzavatul il dam pe razatoarea mare, ceapa o lasam intreaga.
Carnea o portionam potrivit .
Morcovii ii tragem putin la tigaie , pentu o culoare frumoasa data ciorbei.
Punem carnea la fiert in apa cu sare, cand clocoteste o spumuim.
Adaugam apoi zarzavaturile si ceapa intreaga.Asezonam si lasam sa fiarba aproximativ 50 de minute, la foc mic.
Macrisul il curatam de codite, il spalam bine, il rupem cu mana si il introducem in ciorba.
Lasam sa mai fiarba 10 minute.
Galbenusurile le amestecam cu smantana si un polonic de ciorba fierbinte, apoi rasturnam compozitia in ciorba, lasam sa dea un clocot.
Servim ciorba cu zeama de lamaie pusa in ea si cu verdeata presarata deasupra.
Pofta mare sa aveti.
1
Ardeiul iute este indicat sa il serviti cu aceasta ciorba revigoranta...