Loboda a fost curatata spalata, pusa la scurs. Ceapa, morcovul, pastarnacul si telina le-am curatat, spalat, tocat. De asemenea si cartofii.
Intr-o oala mai mica am pus la fiert apa. Cand a inceput sa fiarba am adaugat loboda. Am lasat-o pret de 3-4 minute sa se opareasca. Am scos-o in strecuratoare, am dat-o la un jet de apa rece si am lasat-o la scurs.
Pe foc am pus oala cu apa si un praf de sare. Cand a inceput sa fiarba am adaugat legumele (ceapa, morcovul, pastarnacul, telina, ardeiul si cartofii taiati cuburi). Cand acestea s-au fiert pe trei sferturi am adaugat loboda taiata bucati mai mici. In timp ce toate fierbeau, intr-un ibric am pus borsul la fiert. Cand s-a incalzit bine l-am adaugat peste ciorba. Am pus sucul de rosii si zarzavatul pentru ciorbe. La final am pus uleiul. Am mai lasat pret de 5 munute de la fiert.
Am potrivit gustul de sare.
Pofta buna!