Ciorba de fasole galbena lata

de mihaelar63 in Ciorbe, 27 Noi 2011 | 8254 vizualizari

 

Soiul acesta de fasole galbena lata se mai numeste in aceasta zona si fasole ,, de unt '' pentru ca are pastaia fin-catifelata in exterior si se fierbe repede . Intr-un cuvant se topeste ca untul in gura .Este cu atat mai gustoasa fiind culeasa din gradina noastra.
Fiind o ciorba de la tara am prezentat-o intr-o farfurie de la tara !!!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg fasole verde de unt
  • 2 morcovi
  • 2 rosii
  • 1 ceapa
  •  300 gr carnaciori [ facultativ]
  • 3 catei usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare 
  • 1 lingura faina alba
  • 2 linguri smantana
  • 2 linguri patrunjel  verde tocat
  • 2 linguri cimbru verde tocat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole galbena lata:

Legumele se  curata si se spala .

Fasolea se spala , se curata la capete si se rupe  bucati .

Ceapa cubulete , morcovul rondele si usturoiul tocat se prajesc usor in ulei .

Puneti rosiile tocate marunt  sare dupa gust si carnaciorii rondele + 4 l apa .

Fierbeti 45 min . Verificati daca legumele sunt fierte in special morcovul.

Amestecati faina si smantana cu putina apa , adaugati amestecand la supa fierbinte .

Presarati cu patrunjel si cimbru verde .

Daca doriti mai acra folositi putin otet de mere .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole galbena lata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

lia maria 1

28.11.2011, 12:32

harnicuta si la cules si la gatit

marieta 1

28.11.2011, 13:23

buna tare!!este cea mai buna fasole verde!!!!!!

merceleo 1

28.11.2011, 19:20

cam mult cimbru, 2 linguri! o sa se spuna ca sunt indragostit!

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole boabe cu ciolan afumat si sfecla rosie