Dragii mei, pentru pranzul de astazi propun o ciorbita de fasole cu ceapa si paine taraneasca :)
Boabele de fasole le alegem si le spalam. Le acoperim cu apa rece si le lasam la hidratat minim 6 ore.
Aruncam apa, punem aproximativ 2.5 l apa rece si punem la fiert. Separat, incalzim alta apa pe care o vom folosi la inlocuirea celei in care a fiert fasolea.
Mai pe scurt, schimbam apa ( neaparat sa fie fierbinte) de trei ori. In ultimii 2.5 l apa adaugam o ceapa tocata marunt, morcovul taiat si el, ardeiul gras si telina taiata cubulete.
Lasam la fiert aproximtiv 30 minute cat sa fiarba legumele. Adaugam bulionul, sarea, piperul, foile de dafin si cimbrul, amestecam si mai lasam inca vreo 15 minute sa fiarba, verificand daca boabele de fasole sunt fierte.
Separat, tocam cealalta ceapa si o calim pana se moaie (fara sa o ardem) in putin ulei.
O adaugam peste ciorba de fasole, amestecam, mai lasam 5 minute si oprim focul.
Adaugam patrunjelul si leusteanul tocat, lasam sa se raceasca si papam.