Ciorba de fasole cu ciolan afumat

de Bucataria_Portocalie in Ciorbe, 18 Mar 2010 | 6151 vizualizari

 

reteta Afumaturi.ro

 

INGREDIENTE

  • 300 gr fasole
  • un ciolan afumat (de preferat dezosat)
  • 3 morcovi
  • 2 pastarnaci
  • 1 telina mica
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ceapa
  • 100 ml suc rosii
  • bors (optional)
  • marar si ceapa rosie pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de fasole cu ciolan afumat:

  • Fasolea o lasam la inmuiat peste noapte, o fierbem o jumatate de ora si aruncam apa.
  • O punem iar la fiert cu ceapa, morcovii, telina si pastarnacii.
  • Punem ciolanul la fiert si dupa jumatate de ora-40 min aruncam apa, scoatem ciolanul si il taiem bucati mici.
  • Duce ce au fiert bine legumele si fasolea (aici e numai pe incercate depinde de care fasole aveti), scoatem legumele, aruncam ceapa si pasam restul. Le adaugam iar in ciorba cu ciolanul taiat bucatele, ardeiul gras taiat cuburi si sucul de rosii. Mai lasam 20 min la foc mic. Mie mi s-a parut cam dulce ciorba si am acrit-o cu bors. La sfarsit am adaugat o legatura de cimbru si am lasat-o doar cateva minute sa-si lase aroma. Daca nu aveti, folositi cimbru macinat, ii da o aroma aparte ciorbei.
    Presaram marar tocat si servim cu ceapa rosie. O sa va placa! Garantez!
Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de fasole cu ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pancakes pufoase cu banane și afine – Rețetă simplă și rapidă

pe 23.05 la 14:57

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

pe 23.05 la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

pe 23.05 la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba de fasole si varza